Υλικά
4 ολόκληρα στήθη κοτόπουλου ή 8 μπούτια χωρίς κόκαλο
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 λεμόνι χυμός
4 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
½ κουταλάκι γλυκού μοσχοκάρυδο
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
Αλάτι και πιπέρι
Μισό κρεμμύδι άκοπο για στήριξη
1 καλαμάκι από σουβλάκι
Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε ψιλές φέτες και τις βάζουμε
σε ένα μπολ.
Αφήνουμε να μαριναριστεί για μία ώρα. Κόβουμε το κρεμμύδι
στην μέση και περνάμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι από την κομμένη πλευρά προς την
κορφή.
Βάζουμε το κρεμμύδι σε ένα ταψί με λαδόκολλα και περνάμε τα
κομμάτια κοτόπουλου στο καλαμάκι κυκλικά έτσι ώστε να γίνει ένας λόφος
κοτόπουλο.
Στο τέλος βάζουμε μισή ντομάτα για να δώσει περίσσια γεύση.
Αν θέλουμε στο ταψί μας βάζουμε πατάτες να ψηθούν μαζί.
Ψήνουμε στον φούρνο με αέρα στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Βγάζουμε και με μαχαίρι κόβουμε τον γύρο μας.
Στην πράξη
Για να στερεωθεί ο γύρος μας πρέπει να ετοιμαστεί με μεγάλα
πλατιά κομμάτια κάτω και μικρότερα επάνω έτσι θα έχει βάση για να σταθεί.
Ο γύρος έγινε πολύ γευστικός το γιαούρτι έδωσε μια υπέροχη αίσθηση
γεύσης μαλακό και αρωματικός μπορώ να πω το τελειότερο ψήσιμο για κοτόπουλου σε
1 ½ ώρα ψησίματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου