Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2018

Κοτόπουλο με πικάντικη σάλτσα (Ινδική συνταγή)

Υλικά
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά σούπας Χυμός λεμονιού
2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 φλιτζάνι Γιαούρτι (150 γραμ.)
1 κουταλάκι γλυκού Τζίντζερ
2 σκελίδες σκόρδο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού κάρυ
500 γραμ. κοτόπουλο στήθος
500 γραμ. Ντομάτες σε κομματάκια χωρίς φλοίδα
4 κουταλιές σούπας βούτυρο
1  κουταλάκι γλυκού κανέλα
1 κουταλιά σούπας μέλι
150 ml κρέμα γάλακτος
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο


Εκτέλεση
Κόψτε το στήθος κοτόπουλου σε κομμάτια. Σε ένα μπολ βάλτε από 1 κουταλάκι γλυκού σκόνη πιπέρι, χυμό από ένα λεμόνι, 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι, 1 φλιτζάνι γιαούρτι, 1 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν, 1 κουταλιά κάρυ σκόνη, 1 κουταλάκι γλυκού τζίντζερ και το σκόρδο και κάντε μία μαρινάδα. Ανακατέψτε το κοτόπουλο με τη μαρινάδα.
Αφήστε να μαριναριστεί για τουλάχιστον μία ώρα. Είναι καλύτερα να μαρινάρετε το κρέας από την προηγούμενη ημέρα και να το βάζετε στο ψυγείο για μια νύχτα.
Σε ένα τηγάνι σοτάρετε το κοτόπουλο χωρίς την μαρινάδα (στραγγισμένο όσο γίνετε) μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις μεριές.
Κόβουμε το κρεμμύδι και το τσιγαρίζουμε σε 2 κουταλιές σούπας βούτυρο. Προσθέστε τις ντομάτες σε κυβάκια, την κανέλα, αλάτι.
Όταν τσιγαριστεί το κρεμμύδι με την ντομάτα ρίχνουμε την μαρινάδα και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά με καπάκι και σε χαμηλή θερμοκρασία. Ανακατέψτε περιστασιακά.

Τώρα προσθέστε τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, το μέλι και την κρέμα γάλακτος, σιγοβράστε για άλλα 3 λεπτά. προσθέστε το κοτόπουλο στην σάλτσα, ανακατέψτε λίγο και σιγοβράστε για 2 λεπτά. Σερβίρετε με ρύζι ή με μακαρονάκια κοφτά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: