Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ταλιατέλες με Στήθος κοτόπουλο με μανιτάρια, πράσο και σάλτσα τυριού

Υλικά
500 γραμ. ταλιατέλες
400 γραμ. στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλας ψιλοκομμένο
1 πράσο καθαρισμένο και κομμένο σε ψιλά φετάκια
1 κουταλιά σούπας λάδι
300 γραμ. μανιτάρια χοντροκομμένα φρέσκα ή στραγγισμένη κονσέρβα
125 γραμ. λευκό κρασί
125 γραμ. ζωμό λαχανικών (1 κύβο λαχανικών σε 125 γραμ. ζεστό νερό)
120 γραμ. κρέμα γάλακτος

100 γραμ. τριμμένη γραβιέρα
50 γραμ. φέτα τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι και λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό

Εκτέλεση
Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε το λάδι και το ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου και το σοτάρουμε να πάρει χρώμα. Ρίχνουμε το πράσο σε φετάκια και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε τον ζωμό. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να πιεί τα υγρά του και να μείνει με την σάλτσα.
Βράζουμε σε αλατισμένο νερό τις ταλιατέλες.
Ρίχνουμε στο τηγάνι την κρέμα γάλακτος και τα τυριά και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν τα τυριά και να δέσει η σάλτσα. Αν είναι πηχτή βάζουμε λίγο νερό από τις ταλιατέλες που βράζουν.
Αλατοπιπερώνουμε και μόλις βράσουν οι ταλιατέλες με τρυπητή κουτάλα τις βάζουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε να δέσουν με την σάλτσα και σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω λίγο ψιλοκομμένο βασιλικό.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: