Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Τηγανητό ρύζι

Υλικά
1 φλιτζάνι Ρύζι basmati
300 γραμ. στήθος κοτόπουλου
1 κολοκύθι σε κύβους
2 Καρότα κομμένα σε κυβάκια
1/2 κουταλάκι γλυκού κουρκούμη
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα γλυκιά
1 Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Αλάτι και πιπέρι
κάρυ σε σκόνη
2 ντομάτες κομμένες σε φέτες
2 κουταλιές ελαιόλαδο   λάδι
1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

Φύτρες ρυζιού για το σερβίρισμα

Εκτέλεση
Καθαρίστε και πλύνετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε κυβάκια και αφήστε τα στην άκρη. Το κοτόπουλο επίσης το κόβετε σε μικρά κομμάτια.
Σε τηγάνι περνάμε το ρύζι με λίγο βούτυρο και το αφήνουμε να τσιγαριστεί. Προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και αφήνουμε μέχρι να το απορροφήσει. Βγάζουμε από την φωτιά και αφήνουμε στην άκρη.
Τηγανίζουμε τη γαλοπούλα σε καυτό λάδι και πασπαλίζουμε με την σκόνη κάρυ, την πάπρικα, το αλάτι και το πιπέρι. Μετά από 5 λεπτά, προσθέστε τους κύβους κρεμμυδιού και καρότου και τηγανίζετε για άλλα 5 έως 8 λεπτά. Τώρα προσθέστε τα υπόλοιπα λαχανικά και τηγανίστε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε. Τώρα πασπαλίζουμε καλά με την πάπρικα, τον κουρκουμά, και διορθώνουμε το αλάτι και το  πιπέρι. Στη συνέχεια, προσθέστε περίπου ένα φλιτζάνι ζωμό περίπου. Μαγειρέψτε για 5 λεπτά μέχρι να ψηθεί το ρύζι. Σερβίρετε ζεστό και στην επιφάνια ρίχνουμε φύτρες ρυζιού.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: