Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Σπλήνα γεμιστή

Υλικά
1 σπλήνα μοσχαρίσια
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 κεφάλια σκόρδο ψιλοκομμένο
2 καυτερές πιπερίτσες τριμμένες
½ κιλό φέτα τριμμένη
1 ποτήρι κρασί κόκκινο
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο


Εκτέλεση
Πλένουμε τη σπλήνα και την κόβουμε κατά μήκος στα δύο. Ανοίγουμε με μυτερό μαχαίρι το επάνω μέρος από κάθε κομμάτι με προσοχή να μην κόψουμε την εξωτερική μεμβράνη και συνεχίζουμε να κόβουμε εσωτερικά με μικρές κινήσεις μέχρι να γίνει η σπλήνα σαν μικρή σακούλα.
Σε ένα μπολ βάζουμε το σκόρδο ψιλοκομμένο, τις πιπερίτσες, το μαϊντανό, τη φέτα και το αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε με προσοχή τη σπλήνα.
Ράβουμε την άκρη της για να μην μας αδειάσει στο ψήσιμο ή στερεώνουμε οδοντογλυφίδες.


Σε κατσαρόλα βάζουμε το λάδι να κάψει και σοτάρουμε τα κομμάτια σπλήνας καλά και από τις δύο πλευρές. Αλατίζουμε και σβήνουμε με το κρασί. Βάζουμε 2 ποτήρια νερό σκεπάζουμε και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να ψηθεί για μία ώρα και να δέσει η σάλτσα.


Βγάζουμε από την κατσαρόλα και την κόβουμε σε κομμάτια. Ρίχνουμε την σάλτσα και σερβίρουμε.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: