Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Ρολό μοσχάρι γεμιστό μυρωδικά και σάλτσα κρασιού

Υλικά
6 μοσχαρίσια σνίτσελ πολύ ψιλά κομμένα
4 κουταλιές σούπας μουστάρδα
2 κρεμμύδια ξερά
250 γραμ. μπέικον
40 γραμ. αγγουράκι τουρσί
4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
½ λίτρο ζωμό λαχανικών
200 ml κόκκινο κρασί
500 γραμ. λαχανάκια Βρυξελλών
Αλάτι και πιπέρι
40 γραμ. βούτυρο
50 γραμ. τριμμένη φρυγανιά
500 γραμ. πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κύβους



Εκτέλεση
Παίρνουμε τα 3 σνίτσελ περνάμε το καθένα με μουστάρδα και στο ένα στρώνουμε φέτες μπέικον. Κόβουμε τα αγγουράκια τουρσί σε φέτες και απλώνουμε στο κέντρο πάνω στο σνίτσελ με το μπέικον. Τυλίγουμε το σνίτσελ με την γέμιση και όταν φτάνουμε στο τέλος περνάμε το δεύτερο σνίτσελ και μετά το τρίτο. Στερεώνουμε με οδοντογλυφίδες.


Κάνουμε με τα υπόλοιπα σνίτσελ και δεύτερο ρολό με τον ίδιο τρόπο.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και δύο κουταλιές λάδι να κάψει και περνάμε τα ρολά μας να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και αφήνουμε στην άκρη.


Στην κατσαρόλα βάζουμε το υπόλοιπο λάδι και ρίχνουμε τα κρεμμύδια καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε 1 σφηνάκι κρασί και ανακατεύουμε να πάρουμε όλη την γεύση από τον πάτο της κατσαρόλας.
Όταν εξατμιστεί το κρασί ρίχνουμε και δεύτερο σφηνάκι και ανακατεύουμε Συνολικά ρίχνουμε το μισό κρασί σε δώσεις μέχρι τα κρεμμύδια να έχουν καραμελώσει
Βάζουμε τα ρολά πίσο στην κατσαρόλα και ρίχνουμε το υπόλοιπο κρασί. Όταν έχει εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε αλάτι πιπέρι και τον ζωμό λαχανικών. Αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά σκεπασμένο μέχρι να μείνει μόνο μια πηχτή σάλτσα.
Εν το μεταξύ βράζουμε τα λαχανάκια με τις πατάτες σε αλατισμένο νερό και σουρώνουμε.
Βγάζουμε από την κατσαρόλα τα ρολά και σουρώνουμε την σάλτσα.
Σερβίρουμε τα ρολά σε φέτες με την σάλτσα και τα βραστά λαχανικά.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: