Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Ραβανί

Υλικά
18 αυγά
1/2 κιλό ζάχαρη
1/2 κιλό σιμιγδάλι ψιλό
250 γραμ. αμύγδαλα κοπανισμένα
1/2 φλιτζάνι νερατζάκι γλυκό του κουταλιού
1/2 φλιτζάνι πορτοκάλι
Για το σιρόπι
2 κιλά ζάχαρη
4 ποτήρια νερό
2 βανίλιες


Εκτέλεση
Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη 40 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε τα ασπράδια χτυπημένα μαρέγκα, το σιμιγδάλι τα μισά αμύγδαλα και όλα τα νεράτζια σε μικρά κομματάκια και τα δουλεύουμε καλά. Αλείφουμε μεγάλο ταψί, αδειάζουμε μέσα το γλυκό, ισιώνουμε την επιφάνεια του και σκορπάμε επάνω της τα υπόλοιπα αμύγδαλα. Φουρνίζουμε το ταψί και ψήνουμε το ραβανί στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά. Το βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει. Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Βράζουμε σε κατσαρολίτσα την ζάχαρη με το νερό 2 λεπτά, το κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τις βανίλιες και σιροπιάζουμε το κρύο γλυκό.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: