Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Γαριδόσουπα (βελουτέ)

Υλικά
1 Κρεμμύδι κομμένο σε κύβους
2 Καρότα σε κύβους
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
400 γραμ. Πατάτες κομμένες σε κύβους
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
125 ml Λευκό κρασί, ξηρό
500 γραμ. γαρίδες ολόκληρες
Αλάτι και  πιπέρι
1 λεμόνι χυμός
κάρυ σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού άνηθο αποξηραμένο

200 ml κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει βάζουμε τις γαρίδες να βράσουν για 5 λεπτά. Σουρώνουμε τον ζωμό, καθαρίζουμε τις γαρίδες και τις φιλάμε στην άκρη.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο προσθέτουμε τα λαχανικά και σοτάρουμε για λίγο. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, βάζουμε τον ζωμό από τις γαρίδες και 400 ml νερό, σιγοβράστε τη σούπα για περίπου 20 λεπτά.
Όταν έχουν μαλακώσει οι πατάτες περνάμε από τον μήλο όλα τα υλικά της κατσαρόλας και ξαναβάζουμε στην φωτιά. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τις καθαρισμένες γαρίδες και αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε το κάρυ, το λεμόνι και τον άνηθο. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε τη σούπα.
Σερβίρουμε την σούπα ζεστή.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: