Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2018

Κέικ πορτοκαλιού

Υλικά
500 γραμ. αλεύρι
6 αυγά (Κρόκους και ασπράδια μαρέγκα)
400 γραμ. ζάχαρη
1 ολόκληρο πορτοκάλι (2 πορτοκάλια ξεφλουδισμένα χωρίς κουκούτσια)
1/2 φλιτζάνι γάλα
(2 πορτοκάλια ξύσμα)
3 κουταλιές σούπας κονιάκ
250 γραμ. βούτυρο φρέσκο σε θερμοκρασία δωματίου
1 και 1/2 φακελάκι μπέικιν
2 βανίλιες

Σχ. Σημείωση επί του έργου *

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά ολόκληρο το πορτοκάλι.
Το κόβουμε στα 4 και καθαρίζουμε από μέσα το λευκό που έχει στο κέντρο.
(Σχ. Σημείωση 1*)
Το βάζουμε κομματάκια στο μούλτι μαζί με το γάλα και το πολτοποιούμε.
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα. (Σχ. Σημείωση 2*)
Συνεχίζουμε με τον πολτό πορτοκαλιού, και τα υπόλοιπα υλικά.
Τέλος ρίχνουμε το αλεύρι.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί 30 εκατοστών,
Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για μια ώρα.
Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα. (Σχ. Σημείωση 3*)

Σχ. Σημείωση επί του έργου
Δοκιμάσαμε και την κάναμε με κάποιες αλλαγές.
(Σχ. Σημείωση 1*)
Βάλαμε δύο πορτοκάλια το ξύσμα τα καθαρίσαμε και περάσαμε το εσωτερικό χωρίς το άσπρο πάλι από το μούλτι.
(Σχ. Σημείωση 2*)
Βάλαμε τους κρόκους αυγού στο βούτυρο και χτυπήσαμε τα ασπράδια σε μαρέγκα που την γυρίσαμε στην ζύμη στο τέλος μετά το αλεύρι.
(Σχ. Σημείωση 3*)
Και τέλος μόλις βγάλαμε το κέικ πασπαλίσαμε λίγη άχνη ζάχαρη για να καραμελώσει που ήταν καυτό και μετά ξανά πασπαλίσαμε με άχνη ζάχαρη και σκόνη σοκολάτας.
Το αποτέλεσμα …. ΤΕΛΕΙΟ …. Δοκιμάστε το.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα



Δεν υπάρχουν σχόλια: