Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Γλυκόξινη Τσάτνεϊ… (chutney) ντομάτας

Υλικά
1500 γραμ. ώριμες ντομάτες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 1/2 φλιτζάνια καστανή ζάχαρη
1/4 φλιτζάνι μηλόξυδο
1 λεμόνι χυμό
1/2 κουταλιά γλυκού κόλιανδρου σκόνη
1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινου
1 κουταλάκι γλυκού κοφτό αλάτι

Εκτέλεση
Πλένουμε τις ντομάτες, και τις ξεφλουδίσουμε. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και μόλις πάρουν βράση χαμηλώνουμε πολύ τη φωτιά και αφήνουμε μόλις να σιγοβράζουν περίπου 3 ώρες, ενώ ανακατεύουμε τακτικά. Στο τέλος θα πρέπει ο πολτός να έχει πήξει και να έχει πάρει την υφή μαρμελάδας. Κλείνουμε τη ζεστή "μαρμελάδα" Τσάτνεϊ σε αποστειρωμένα γυάλινα βάζα και τα γυρνάμε ανάποδα να κρυώσουν.
Διατηρείται πολύ καιρό.
Συνοδεύει ψητά κρέατα κάθε είδους ή αλείφεται σε φρυγανισμένα φετάκια ή ακόμα και με πατάτες τηγανιτές για ορεκτικό.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: