Υλικά
Για τη ζύμη
200 γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
100 γραμ. βούτυρο
1 αυγό
Αλάτι και πιπέρι
Για τη γέμιση
150 γραμ. Καρότο χοντρά τριμμένο
150 γραμ. Πιπεριές, πράσινες, κομμένες σε λεπτές λωρίδες
1 Κρεμμύδι κομμένα σε λεπτές λωρίδες
Λάδι για το τηγάνι
125 γραμ. κρέμα γάλακτος
2 αυγά
100 τυρί γραβιέρα τριμμένη
Αλάτι και πιπέρι
Μοσχοκάρυδο τριμμένο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε την ζύμη με το αλεύρι, το βούτυρο, το αυγό, το
αλάτι και πιπέρι. Ζυμώνουμε καλά και την απλώνουμε σε ένα ταψί για 26 cm. Τρυπάμε
αρκετές φορές με ένα πιρούνι και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά.
Για τη γέμιση, κόψτε τα λαχανικά σε λεπτές λωρίδες και τα μαραίνουμε
σε λίγο λάδι και τα βάζουμε στην έτοιμη τάρτα.
Για την επικάλυψη, σε ένα μπολ ανακατεύουμε την κρέμα
γάλακτος, τα αυγά και το τυρί μαζί, με το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Χύστε το μείγμα πάνω από τα λαχανικά και ψήνουμε για 20 - 25 λεπτά στους 180 βαθμούς
μέχρι να ροδίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου