Πέμπτη 18 Ιανουαρίου 2018

Πιλάφι από Καστανό ρύζι με Κοτόπουλο, δαμάσκηνα, μέλι και κανέλα

Υλικά
500 γραμ. καστανό ρύζι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
800 γραμ. φιλέτο στήθος κοτόπουλου
450 ml ζωμό κοτόπουλου
3 Ντομάτες
125 γραμ. ξερά δαμάσκηνα
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού Μέλι
Μια τσιμπιά κρόκο Κοζάνης
1 κουταλιά σούπας Τζίντζερ σκόνη
50 γραμ. Σταφίδες
1 πρέζα κουρκούμη

 κρόκος
150 ml νερό
 Σουσάμι, ψημένο για πασπάλισμα
1 ξυλάκι κανέλας

Εκτέλεση
Σε αλατισμένο νερό βράζουμε το καστανό ρύζι το σουρώνουμε και το κρατάμε ζεστό.
Ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβετε σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το στήθος κοτόπουλου. Προσθέστε το ξυλάκι κανέλας, τις ντομάτες, τον ζωμό, αλάτι και πιπέρι. Αφήνετε την κατσαρόλας να πάρει μια βράση, και στη συνέχεια καλύψτε με το καπάκι χαμηλώστε την θερμοκρασία και σιγοβράστε για περίπου 30 λεπτά. Στο τέλος του μαγειρέματος, αφαιρέστε το καπάκι.
Εν τω μεταξύ, μαγειρέψτε τα δαμάσκηνα με το μέλι, το τζίντζερ, τις σταφίδες, το κουρκούμη και τον κρόκο Κοζάνης στο νερό για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
Τοποθετήστε το στήθος κοτόπουλου χωρίς την σάλτσα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και κρατήστε το ζεστό.
Στην κατσαρόλα ζεστάνετε την σάλτσα και φέρτε σε σημείο βρασμού. Προσθέστε το μίγμα των δαμάσκηνων και αφήστε να βράσουν για περίπου 1 λεπτό. Ρίχνουμε πάνω από το στήθος κοτόπουλου και πασπαλίζουμε με το ψημένο σουσάμι.
Σερβίρουμε το ρύζι στημένο σε κουπάτ και γύρο βάζουμε το κοτόπουλο με την σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το ψημένο σουσάμι.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: