Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Το Volta Koyzina στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ – Έκθεση Τροφίμων και ποτών & Έλληνες παραγωγοί 2018

Το Volta Koyzina στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ – Έκθεση Τροφίμων και ποτών & Έλληνες παραγωγοί 2018

Επισκεφτήκαμε για άλλη μια χρονιά την Έκθεση Τροφίμων ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Και σας δίνουμε μερικά από αυτά που δοκιμάσαμε.

Στο στάν τον τυροκομικών Άνδρου Κρεβασαρά δοκιμάσαμε το
Βολάκι τοπικό τυρί που υπάρχει σε σκληρό και μαλακό. Παραδοσιακό Ανδριώτικο τυρί από αγελαδινό παστεριωμένο γάλα. Στεγνό αλοιφώδες με πλούσια αρωματική γεύση. Ιδανικό για κάθε είδος σαλάτας προσθέτοντας την δική του γεύση.


Γραβιέρα Κρασιού που έχει ωριμάσει σε κρασί. Πλούσια δυνατή αρωματική γεύση. Ιδανικό σαν ορεκτικό.


Πετρωτή Παραδοσιακό τυρί από αγελαδινό παστεριωμένο γάλα. Ανάλατο ή άλμης. Άριστο επιτραπέζιο ορεκτικό. Ιδανικό για κάθε είδος Πίτα. Σερβίρεται επίσης με μέλι και καρύδι.



Ξέραμε τα ζυμαρικά από σπανάκι, καρότο τώρα γνωρίσαμε και τα ζυμαρικά από όσπρια φασόλια, φακές, ρεβίθια. Η εταιρία ΣΕΡΑΦΙΜ βγάζει στα Μάρκετ τρία προϊόντα κατσαρόνι από φάβα, ταλιατέλες από φασόλια και τριβέλι από ρεβίθι φακές.



Δοκιμάσαμε από την ΚΟΤΤΙΣ τα βιολογικά Chutney από Αρώνια (κάτι σαν τους καρπούς του Μυρτίλου) καρότο και τσίλι. Γλυκόξινη γεύση ιδανική για σνακ αλλά και για ψητό στήθος κοτόπουλο ή γαλοπούλα. Το Αρώνια πορτοκάλι με γεύση που θυμίζει στιφάδο για σνακ και κρασί.


Φυσικά τις μαρμελάδες με Αρώνια και Αρώνια δαμάσκηνο για να γεμίσετε κρουασάν και να το βάλετε συνοδεία στο γιαούρτι σας.

Φυσικά πολλά μέλια που τώρα μπορείτε να βρείτε από κάθε άνθος κάθε είδους φυσικά από τους Έλληνες μελισσοκόμους. Το Ελληνικό μέλι είναι κατ’ ομολογία όλων των κρατών το καλύτερο λόγο κλίματος και μορφολογίας του εδάφους. Γύρι αλλά και πρόπολη για ενίσχυση του οργανισμού.

Τυριά από όλη την Ελλάδα δοκιμάσαμε γραβιέρα με μαύρη τρούφα, ρίγανη θυμάρι (πολύ καλό), τέσσερα πιπέρια, με κάνναβη, με πάπρικα, και κουρκουμά.

Λουκάνικα και αλλαντικά, μπαχαρικά από την ΜΠΑΧΑΡΙ που έχει το μείγμα ΑΡΧΟΝΤΑΣ (πολύ καλό για ψητά κρέατα, αποξηραμένα μανιτάρια και το μείγμα για μανιταρόσουπα (πολύ γευστικό).

Στην έκθεση κάθε χρόνο γίνετε και ο διαγωνισμός μαγειρικής από ιδιωτικά ΙΕΚ και είδαμε μερικές από τις δημιουργείς τους.







Ευχαριστούμε το ΤΣΑΜΠΑΝΑΚΗ MARKET στο Ίλιον για την πρόσκληση στην έκθεση 


Δεν υπάρχουν σχόλια: