Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018

Μελόπιτα

Υλικά
2 φλιτζάνια αλεύρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
λίγο αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού σόδα
900 γραμ. μυζήθρα ανάλατη
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 ποτήρι νερού μέλι
4 αυγά
2-3 κουταλάκια γλυκού κανέλα.

Εκτέλεση
 Ζυμώνουμε το αλεύρι με ανάλογο νερό, 2 κουταλιές βούτυρο, λίγο αλάτι και 1 κουταλάκι σόδα, να γίνει μια ζύμη σφιχτή , την οποία αφήνουμε κατά μέρος. Ζυμώνουμε σε λεκάνη τη μυζήθρα με τη ζάχαρη, να ξεσβολιάσει η μυζήθρα. Ρίχνουμε το μέλι, καθώς και μια χούφτα αλεύρι. Σπάζουμε τα αυγά, ένα ένα, μέσα στη μυζήθρα, προσθέτουμε 2 κουταλάκι γλυκού κανέλα και ανακατεύουμε καλά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο (υπολογίζουμε το μέγεθός του έτσι ώστε να εξέχει από τα χείλη του ταψιού) και το στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Ρίχνουμε πάνω το μίγμα της μυζήθρας, να στρώσει σε όλο το ταψί (υπολογίζουμε το βάθος του ταψιού, έτσι που η μελόπιτα να πάρει ύψος δύο δάχτυλα) και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, για μισή περίπου ώρα. Όταν ψηθεί η πίτα, την πασπαλίζουμε, ζεστή όπως είναι, με την υπόλοιπη κανέλα. Όταν κρυώσει, την κόβουμε σε μπακλαβαδωτά κομμάτια.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: