Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Ρολό με ζύμη πατάτας και γέμιση μανιταριών και μπέικον

Υλικά
600 γραμ. Πατάτες, βρασμένες, ξεφλουδισμένες, και πατημένες πουρέ από την προηγούμενη μέρα.
300 γραμ. Αλεύρι ίσως λίγο περισσότερο
3 αυγά
Μοσχοκάρυδο, Αλάτι και πιπέρι
170 γραμμάρια μανιτάρια στραγγισμένα ή φρέσκα χοντροκομμένα
250 γραμ. Μπέικον, κομμένο σε κύβους

2 Κρεμμύδια κομμένα σε κύβους
1 ματσάκι Μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
200 ml κρέμα γάλακτος
Και λίγο Βούτυρο υγρό

Εκτέλεση
Βράζουμε τις πατάτες από την προηγούμενη μέρα και τις Πατάμε με το μηχάνημα του πουρέ και αφήστε τις για μια νύχτα σε ένα μπολ για να χάσουν την υγρασία τους.
Κάντε μια ελαστική ζύμη ζυμαρικών τον πουρέ πατάτας, το αλεύρι, τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι και το πιπέρι. Αφήστε το να καθίσει.
Σε ένα τηγάνι βάζουμε τους κύβους μπέικον να τσιγαριστούν. Προσθέστε τους κύβους κρεμμυδιού να γίνουν ελαφριά καφετιά. Τώρα προσθέστε τα στραγγισμένα μανιτάρια, ή τα φρέσκα, με τις 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και τα σοτάρουμε καλά για 2 λεπτά.
Σε ένα μπολ έχουμε βάλει τον μαϊντανό και ρίχνουμε το μπέικον και με το κρεμμύδι. Πασπαλίστε αλάτι και πιπέρι και αφήστε να κρυώσουν.
Παίρνουμε την ζύμη και σε μια αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε ένα φύλλο περίπου 40 x 30 cm. Μοιράστε ομοιόμορφα το κρύο πλέων μίγμα μανιταριών και τυλίξτε την ζύμη σε ρολό.
Σε ένα βουτυρωμένο ταψί βάζουμε το ρολό και το ρίχνουμε 200 ml κρέμας γάλακτος από πάνω μετά αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
Τοποθετήστε το στον φούρνο, τη μεσαίο ράφι σε θερμότητα πάνω  κάτω 180 βαθμούς, για περίπου 50 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Σερβίρετε με κρέας, ή μόνο με σαλάτα μας βγάζει περίπου 6 μερίδες.

Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: