Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018

Σαλάτα με καραμελωμένα μανιτάρια

Υλικά
500 γραμ. μανιτάρια πορτομπέλο φρέσκα χοντροκομμένα
200 ml Χυμός πορτοκαλιού
1 Κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά φετάκια
2  Σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένες
Λάδι και βούτυρο
Αλάτι και πιπέρι
1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη
500 γραμ. σπανάκι μίνι
1 μαρούλι
1 Πορτοκαλί
200 γραμ. Παρμεζάνα σε φλοίδες

1 κουταλιά σούπας ξύδι βαλσαμικό
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας μέλι

Εκτέλεση
Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο βούτυρο και λίγο λάδι και σοτάρουμε τα μανιτάρια. Όταν πάρουν χρώμα τα αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε 1 κουταλάκι γλυκού ζάχαρη. Ανακατεύουμε για 2 λεπτά να αρχίσει να καραμελώσουν και τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε ένα μπολ βάζουμε καθαρισμένο το σπανάκι, το κομμένο κρεμμύδι, χοντροκομμένο το μαρούλι και κρύα τα μανιτάρια.
Καθαρίζουμε το πορτοκάλι και βάζουμε σε κομμάτια στο μπολ της σαλάτας.
Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε το μέλι, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το ψιλοκομμένο σκόρδο, το χυμό από το πορτοκάλι, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε να ενωθούν.
Περιχύουμε την σαλάτα και βάζουμε από πάνω τις φλοίδες παρμεζάνα.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: