Παρασκευή 26 Ιανουαρίου 2018

Κεφτεδάκια με κάρυ και πιλάφι

Υλικά
600 γραμ. Κιμάς (βοδινό, χοιρινό, αρνίσιο ή μεικτό)
100 γραμ. Φιστίκια Αιγίνης αλατισμένα και καθαρισμένα
2 Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλάτι και πιπέρι
1 αυγό
1 πρέζα Πιπέρι καγιέν ή σκόνη τσίλι
2 κουταλιές σούπας λάδι
3 κουταλιές σούπας Βούτυρο
2 κουταλιές σούπας κάρυ σε σκόνη
1 κουταλάκι γλυκού πάστα ντομάτας
3 κουταλιές σούπας αλεύρι
150 ml Κρέμα γάλακτος
1/2 λίτρο ζωμός λαχανικών

ζάχαρη
κόλιανδρο φρέσκο για σερβίρισμα (προαιρετικό)

Εκτέλεση
ψιλοκόβετε τα κρεμμύδια. Τρίβουμε τα φιστίκια σε ψιλά κομμάτια.
Βάζουμε τα μισά από τα κρεμμύδια, το αλάτι, το πιπέρι, το πιπέρι καγιέν και το αυγό σε ένα μπολ. Προσθέτουμε τα 3/4 των φιστικιών μαζί με τον κιμά. Ζυμώνουμε καλά το μείγμα. Κάνετε μικρές μπάλες με βρεγμένα χέρια.
Σε ένα μεγάλο ταψί βάζουμε τα κεφτεδάκια και ψήνουμε. Στη συνέχεια, τα βγάζετε και τα αφήνετε στην άκρη. Τώρα λιώνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια που απομένουν. Κατόπιν προσθέστε τη σκόνη κάρυ και ανακατέψτε την πάστα ντομάτας. Πασπαλίστε το αλεύρι λίγο αργότερα. Βάζετε το 1/2 λίτρο ζωμού λαχανικών και την κρέμα γάλακτος. Διορθώνετε με αλάτι, πιπέρι και ζάχαρη. Βάλτε τις κεφτεδάκια στη σάλτσα και τη ζεστάνετε τα. Πασπαλίστε με τα υπόλοιπα φιστίκια και σερβίρετε γαρνιρισμένα με φύλλα κόλιανδρου.
Αυτό ταιριάζει με ρύζι πιλάφι, κατά προτίμηση με μπασμάτι.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: