Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018

Γεμιστά τρίγωνα σφολιάτας με λουκάνικο και μανιτάρια σάλτσα

Υλικά
1 πακέτο (2 φύλλα σφολιάτας)
3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε ροδέλες
1 κιλό μανιτάρια φρέσκα ή 2 φλιτζάνια από κονσέρβα στραγγισμένα
1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε κύβους
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι και πιπέρι
Για την σαλάτα
Ρόκα και μαρούλι
Λίγο λάδι

Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τα κομμένα λουκάνικα να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές. Αφαιρούμε τα λουκάνικα και στο λίπος τους σοτάρουμε το κρεμμύδι και τις πιπεριές. Όταν μαραθούν λίγο για 2 λεπτά ρίχνουμε τα μανιτάρια. Κάνουμε ένα ανακάτεμα και βάζουμε τον πελτέ ντομάτας. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε την ζάχαρη αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε τα λουκάνικα και ψήνουμε για 3 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αφήνουμε να κρυώσει.
Παίρνουμε τα φύλα σφολιάτας και κόβουμε στην μέση κατά μήκος (στην μεγάλη πλευρά) και κάθε κομμάτι στα τρία. Θα μας βγάλει κάθε φύλλο 6 τετράγωνα πιτάκια.  Σε κάθε πιτάκι βάζουμε λίγο από την γέμιση μας και ανασηκώνουμε τις γωνίες να ενωθούν στο κέντρο.
Βάζουμε τα πιτάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε επάνω με κρόκο αυγού χτυπημένο με 1 κουταλάκι γλυκού νερό.
Ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα. Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα από μαρούλι και ρόκα που τα έχουμε περιχύσει με ελαιόλαδο.


Εκτυπώστε την συνταγή σε κάρτα

Δεν υπάρχουν σχόλια: