Κυριακή 12 Ιουλίου 2015

Ψητό χοιρινό μπούτι

Υλικά
3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
αλάτι και πιπέρι
2 κιλά χωρίς κόκαλο χοιρινό μπούτι
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
1/2 φλιτζάνι λευκό κρασί

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C.
Βάζουμε στο μούλτι το σκόρδο, το δεντρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι, και κάνουμε μια πάστα.
Χαράζουμε την επιφάνια του κρέατος με ένα κοφτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία και αλείφουμε την μισή πάστα σκόρδου στα ανοίγματα.
Ανακατέψτε την υπόλοιπη πάστα σκόρδου με το ελαιόλαδο και τρίψτε το κρέας με το μείγμα σκόρδο και ελαιόλαδο.
Τοποθετήστε το χοιρινό στον φούρνο, γυρίζοντας και περιχύστε με τα υγρά από το ταψί αρκετές φορές.

Μαγειρέψτε μέχρι το χοιρινό να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο, περίπου 1 ώρα βάλτε το κρασί και ξύστε να ξεκολλήσει η γεύση από τον πάτο.  Αφαιρέστε ψητό σε μια πιατέλα. Σερβίρουμε με το ζουμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: