Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

Ζύμη για βάφλες

Υλικά
1 πακέτο ξηρή μαγιά
1/4 φλιτζάνι χλιαρό γάλα
3 κρόκοι αυγών
2 3/4 φλιτζάνια χλιαρό γάλα
3/4 φλιτζάνι βούτυρο λιωμένο χλιαρό
1/2 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκια γλυκού αλάτι
2 κουταλάκια γλυκού βανίλια
4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 ασπράδια αυγών

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό μπολ, Διαλύστε τη μαγιά σε 1/4 φλιτζάνι
χλιαρό γάλα. Αφήστε μέχρι να γίνει κρεμώδες, περίπου 10 λεπτά.
Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε ελαφρά μαζί τους κρόκους των αυγών, 1/4 φλιτζάνι χλιαρό γάλα και το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύετε το μείγμα μαγιά, την ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια.
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα 2 1/2 φλιτζάνια γάλα εναλλάξ με το αλεύρι. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να σχηματιστούν απαλές κορυφές μαρέγκα. Καλύψτε το μπολ καλά με το πλαστικό περικάλυμμα.
Αφήστε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1 ώρα.

Ετοιμάστε την βαφλιέρα σας. Αλείφουμε με βούτυρο (ή όπως συνιστάται από τον κατασκευαστή). Βάζουμε την ζύμη βάφλας και ψήνουμε μέχρι να σταματήσει ο ατμός και η βάφλα να είναι χρυσή καφέ. Σερβίρετε αμέσως με φρούτα, παγωτό ή σαντιγί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: