Ένα δροσιστικό επιδόρπιο με υπέροχη γεύση από μαγαζί στην Σκόπελο
Υλικά
3 – 4 μήλα
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 κιλό γιαούρτι
Μερικά ξεφλουδισμένα αμύγδαλα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα περνάμε από πολύ χοντρό τρίφτη, και
άμεσος τα βάζουμε σε νερό με λίγο λεμόνι για να μην μαυρίσουν.
Σε κατσαρολάκι βάζουμε την ζάχαρη και το νερό να διαλυθεί και
αμέσως τα τριμμένα μήλα στραγγισμένα, Ψήνουμε μέχρι να δέση το σιρόπι ελαφριά. Αφαιρούμε
από την φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Αν θέλουμε βάζουμε το γλυκό σε
βαζάκια και στο ψυγείο να κρυώσει καλά ή να το φυλάξουμε.
Σερβίρουμε το γιαούρτι σε πιατάκια και από πάνω βάζουμε 1
κουταλιά γλυκό μήλο, διακοσμούμε με ασπρισμένα αμύγδαλα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου