Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Αχνιστά μύδια με μπύρα

Υλικά
2 κιλά φρέσκα μύδια
1 κουταλιά ελαιόλαδο
3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 μέτριο κρεμμύδι σε κύβους
3/4 κούπας καλής ποιότητας μπύρα
3 κουταλιές σούπας βούτυρο
4 κουταλιές σούπας φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 1/2 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
Αλάτι και Πιπέρι


Εκτέλεση
Ξεπλύνετε τα μύδια με κρύο νερό, και αφαιρέστε τα γένια, αν είναι απαραίτητο.
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με καπάκι, ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι και μαγειρεύουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
Ρίχνουμε την μπύρα και συνεχίστε το βράσιμο, αυξάνοντας τη φωτιά σε μέτρια δυνατή.
Ρίχνουμε τα μύδια και σκεπάζουμε την κατσαρόλα, μέχρι να ανοίξουν τα μύδια, κουνώντας την κατσαρόλα από καιρό σε καιρό για 5 έως 10 λεπτά.
Αδειάστε το ζωμό σε ένα μπόλ και πετάξτε όσα μύδια δεν έχουν ανοίξει  και στην κατσαρόλα αφήνουμε τα ανοιχτά μύδια και προσθέστε το θυμάρι, το βούτυρο, και τη μουστάρδα.
Ανακατέψτε καλά και μαγειρέψτε σε δυνατή φωτιά, για 3 – 4 λεπτά προσθέστε αλάτι και πιπέρι αν χρειάζεται.

Ανακατέψτε στο φρέσκο μαϊντανό και περιχύνουμε με το υγρό από το μπολ ανακατεύουμε και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: