Δευτέρα 27 Ιουλίου 2015

Χρυσό κέικ με άσπρα σύκα

Υλικά
1 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι καφέ ζάχαρη
1 φλιτζάνι λευκή ζάχαρη
4 αυγά
2 κουταλάκια γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 φλιτζάνια ξεφλουδισμένα και λεπτοδουλεμένα άσπρα σύκα
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές της σούπας Βούτυρο
2 κουταλιές σούπας γάλα


Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 175 βαθμούς C. Λαδώνουμε ένα ταψί τετράγωνο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο μαζί την μαύρη, την λευκή ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει και να γίνει λείο. Χτυπάμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, στη συνέχεια, προσθέστε την βανίλια. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα ψιλοκομμένα άσπρα σύκα.
Απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα στο βουτυρωμένο ταψί.

Ψήστε για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι μια οδοντογλυφίδα αν την βάλετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή. Ανακατέψτε μαζί τη ζάχαρη, το βούτυρο και το γάλα μέχρι να γίνει ομαλό σιρόπι. Απλώστε πάνω από το κέικ ενώ είναι ακόμα ζεστό. Θα απορροφήσει ένα μέρος από το σιρόπι. Σερβίρετε ζεστό ή χλιαρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: