Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Ψητά μανιτάρια στην σχάρα

Υλικά
1 κιλό φρέσκα λευκά μανιτάρια

σάλτσα για ψήσιμο
1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλάκια γλυκού ψιλοκομμένο σκόρδο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές σούπας χυμό λεμονιού ή ξύδι ανάλογα τι σας αρέσει

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το γκριλ ή την σχάρα.

Για την σάλτσα Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε το λάδι, το σκόρδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και το λεμόνι ή το ξύδι.
Κόβουμε τα μανιτάρια στο σημείο του στελέχους κατά μήκος στη μέση και τα περνάμε σε ξυλάκια από σουβλάκι κατά μήκος.
Βουρτσίστε τα σουβλάκια με την σάλτσα και τακτοποιήστε τα σουβλάκια μανιταριών στο γκριλ ή την σχάρα.
Ψήνουμε από όλες τις πλευρές, και βουρτσίζουμε με περισσότερη σάλτσα κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσουν και να μαλακώσουν, περίπου 10 λεπτά.

Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Γαρνίρετε με φέτες ντομάτα και αν θέλετε ψητά κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: