Κυριακή 26 Ιουλίου 2015

Φακελάκια ψητής φέτας με σύκο και κουκουνάρι

Υλικά
250 γραμ. τυρί φέτα σε τετράγωνα κομμάτια μεγάλα
2 κρεμμύδια σε φέτες
1 κουταλιά σούπας ζάχαρη καστανή
200 ml λευκό κρασί
4 ξερά σύκα ή φρέσκα
1 κουταλιά σούπας κουκουνάρι ελαφρά καβουρδισμένο
1 κουταλιά σούπας μέλι
2 κουταλιά σούπας ξίδι βαλσαμικό λευκό

Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο

Εκτέλεση
Κόβουμε σε χοντρές φέτες τη φέτα και την τοποθετούμε σε μεγάλα διπλά φύλλα αλουμινόχαρτο.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε μέσα τις φέτες κρεμμυδιού.
Αφήνουμε σε σιγανή προς μέτρια φωτιά μέχρι να μαραθούν.
Πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη και αφήνουμε να καραμελώσουν τα κρεμμύδια και να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα.
Προσθέτουμε τα σύκα κομμένα και τα αφήνουμε για λίγο να σοταριστούν κι αυτά.
Σβήνουμε  με το κρασί και το βαλσαμικό ξύδι και αφήνουμε να πάρουν μια βράση.
Προσθέτουμε το κουκουνάρι και το αφήνουμε κι αυτό για μερικά δευτερόλεπτα να σοταριστεί.

Περιχύνουμε με αυτά τις φέτες τυρί και διπλώνουμε το ένα και μετά το άλλο φύλο αλουμινόχαρτο σε φακελάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 – 5 λεπτά. Βγάζουμε και σερβίρουμε με το αλουμινόχαρτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: