Σάββατο 25 Ιουλίου 2015

Μαρμελάδα βερίκοκο

Υλικά
2 κιλά βερίκοκα
1 κιλό ζάχαρη
Χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Πλένουμε κα αφαιρούμε το κουκούτσι ανοίγοντας στην μέση τα βερίκοκα.
Ζυγίζουμε τα βερίκοκα και βάζουμε την ζάχαρη στο μισό βάρος από τα βερίκοκα.
2 κιλά βερίκοκα 1 κιλό ζάχαρη.
Βάζουμε σε πυρέξ τα βερίκοκα με το κέντρο τους προς τα επάνω και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη βάζουμε άλλη μια
στρώση βερίκοκα και πάλι ζάχαρη μέχρι να τα βάλουμε όλα.
Σκεπάζουμε το πυρέξ με αλουμινόχαρτο και αφήνουμε στο ψυγείο ανάλογα με το πόσο ώριμα είναι από 2 ώρες έως και όλη την νύχτα.
Σε μεγάλη κατσαρόλα βάζουμε όλο το μίγμα από το πυρέξ και βράζουμε για 20 λεπτά.  Αν βγάλει αφρό τον αφαιρούμε και προς το τέλος βάζουμε τον χυμό από ένα λεμόνι.

Σβήνουμε την φωτιά και αφήνουμε στο μάτι να κρυώσει μπορούμε αν θέλουμε να μην είναι μεγάλα κομμάτια να τα λιώσουμε με το μηχάνημα του πουρέ ή με μπλέντερ.

Αν είναι πολύ πηχτή την άλλη μέρα βάζουμε λίγο νερό και βάζουμε να πάρει μια βράση. Αν είναι πολύ αραιή βράζουμε πάλι να πήξει λίγο ακόμα.

Ετοιμάζουμε τις γυαλίτσες και βάζουμε την μαρμελάδα κλείνουμε καλά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: