Σάββατο 18 Ιουλίου 2015

Φρουτόπιτα

Υλικά
Για την γέμιση
1 φλιτζάνι φράουλες καθαρισμένες και κομμένες
2 φλιτζάνια χωρίς κουκούτσι κεράσια
3/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
3 κουταλιές της σούπας λικέρ (προαιρετικό)
3 μπάλες παγωτό βανίλια

Για την πίτα
2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
6 κουταλιές σούπας βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2/3 φλιτζανιού γάλα
1 κουταλιά σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος για σαντιγί


Εκτέλεση
Για τα φρούτα
Σε μπόλ βάζουμε τις φράουλες τα κεράσια την ζάχαρη και το λικέρ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 20 λεπτά μέχρι να φτιαχτούν οι πίτες.
Για πίτα
Κοσκινίστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι μαζί. Τοποθετήστε το σε μπολ μίξερ και χτυπάμε. Προσθέστε τα κομμάτια του βουτύρου και χτυπάμε πάλη. Προσθέστε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το γάλα όσο χιάζετε για να γίνει μια εύπλαστη ζύμη.
Βγάζουμε την ζύμη επάνω σε αλευρωμένη επιφάνια την μοιράζουμε σε 6 κομμάτια και ανοίγουμε στρογγυλά πιτάκια στο μέγεθος πιατάκι καφέ.
Βάζουμε τα πιτάκια σε ταψί που έχουμε στρώση λαδόκολλα πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη 1 κουταλιά σούπας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 ° C για 20 έως 25 λεπτά.  Βγάζουμε να δροσίσουν για  20 λεπτά.
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με 1 κουταλιά σούπας ζάχαρη σε σαντιγί.
Συναρμολόγηση
Βάζουμε μια πίτα κάτω στο κέντρο μια μπάλα παγωτό κομμένο στα τέσσερα, μερικά φρούτα και σκεπάζουμε με μια άλλη πίτα.

Στην κορφή βάζουμε μια κουταλιά σαντιγί και διακοσμούμε με φρούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: