Δευτέρα 6 Ιουλίου 2015

Κολοκυθόπιτα της Μαρίας

Υλικά
1 1/2 κιλό κολοκύθια μεγάλα
1 αυγό
1 φλιτζάνι γκούτα τριμμένο
1 φλιτζάνι τρίμα φέτα
1 ζαμπονάκι σε κυβάκια
Αλάτι και πιπέρι
1/2  φλιτζάνι λάδι

Εκτέλεση
Κόβουμε τα κολοκύθια και αφαιρούμε τυχόν σπόρια από το κέντρο.
Τα τρίβουμε σε τρίφτη και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίξουν.

Με τα χέρια πατάμε καλά να βγάλουν τα υγρά τους.
Σε μπόλ βάζουμε το τριμμένο κολοκύθι, την φέτα, το ζαμπόν, αλάτι και πιπέρι και το μισό λάδι.
Ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά.
Λαδώνουμε ένα ταψί με το λάδι και απλώνουμε το μίγμα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο γκούτα και ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς με αέρα. Αν χρειαστεί βάζουμε το ταψί στον πάτο για να ψηθεί καλά από κάτω στο κέντρο θα είναι μαλακό.

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: