Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η Καλύτερη Πατατοσαλάτα από το Volta Koyzina

Υλικά
6 μέτριες πατάτες
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι σέλινο ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
6 πολύ βρασμένα αυγά κομμένα σε κύβους
2 αυγά χτυπημένα
1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
1 κουταλάκι γλυκού κορνφλάουρ
αλάτι
1/2 φλιτζάνι ξύδι
1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1/4 φλιτζάνι βούτυρο
1 φλιτζάνι μαγιονέζα


Εκτέλεση
Τοποθετήστε τις πατάτες σε κατσαρόλα με νερό μέχρι να τις καλύψει. Αφήνουμε να πάρει βράση και μαγειρεύουμε για περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να τρυπιούνται με ένα πιρούνι. Στραγγίστε.
Αφαιρέστε την φλούδα και κόψτε τις σε κύβους. Μεταφέρετε σε ένα μπολ, και ανακατέψτε με το κρεμμύδι, το σέλινο, 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και τα σκληρά βρασμένα αυγά.
Χτυπήστε ελαφρά μαζί τα 2 αυγά, την ζάχαρη, το κορνφλάουρ, και το αλάτι σε μια κατσαρόλα. Ανακατέψτε το ξύδι, το γάλα και τη μουστάρδα.
Ψήνουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει, περίπου 10 λεπτά. Κατεβάζετε από τη φωτιά και προσθέστε το βούτυρο. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και στη συνέχεια προσθέστε την μαγιονέζα.

Ανακατέψτε τη σάλτσα στο μπολ με την πατατοσαλάτα απαλά μέχρι να είναι ομοιόμορφη. Αφήστε την αρκετές ώρες ή όλη τη νύχτα πριν από το σερβίρισμα για καλύτερη γεύση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: