Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Πώς να μαγειρέψετε το ρύζι για ένα τέλειο σούσι

Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι
1/4 φλιτζάνι ξίδι λευκό
3 1 / 2 κουταλιές σούπας Ζάχαρη
1 1 / 2 κουταλιές σούπας κρασί λευκό
1 Πρέζα αλάτι



Εκτέλεση
Μαγείρεμα ρυζιού
Βάζουμε σε μπόλ 2 φλιτζάνια ωμό ρύζι σε κρύο νερό. Πλύνετε και αλλάξτε το νερό αρκετές φορές μέχρι το νερό γίνει διαφανές.
Στραγγίζετε το ρύζι από κόσκινο και μεταφέρετε το σε κατσαρόλα και στην κουζίνα. Προσθέστε 2 φλιτζάνια νερό και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά.
Βάλτε την κατσαρόλα στην φωτιά  και αφήστε να βράσει σε μέτρια φωτιά μέχρι το περισσότερο νερό να απορροφηθεί.
Μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και μαγειρέψτε για άλλα 10 λεπτά.
Αφήστε εκτός φωτιάς την κατσαρόλα για 10 λεπτά σκεπασμένο.

Καρύκευμα για το σούσι
Ανακατέψτε το κρασί, το ξύδι, την ζάχαρη σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί. Ανακατέψτε το αλάτι.
Ανακατέψτε σε δόσεις το μίγμα κρασί ζάχαρη με το ρύζι.
Επαναλάβετε έως ότου το ρύζι είναι γλυκό και έχει μια λεπτή γεύση ξυδιού.
Να είστε προσεκτικοί μην βάλετε πάρα πολύ σε μία δόση ή ανακατέψτε το ρύζι πάρα πολύ, Αλλιώς, το μείγμα θα γίνει πολύ υγρό ή αμυλούχο.

Το Σούσι
Κανονικά βάζουμε φύλλα ψητά φύκια αλλά εμείς θα προτείνουμε να χρησιμοποιήστε φύλλα μαρούλι ή λάχανο.
Πάρτε στο χέρι σας μια κουταλιά ρύζι (ανάλογα με το μέγεθος του φύλλου) και πλάστε το σε ρολό.
Σε άλλη εκδοχή απλώστε το φύλλο μέσα βάλτε ρύζι, την γέμιση που θέλετε και τυλίξτε σε ρολό.
Με μαχαίρι κόβουμε τις άκρες κάνοντας βαρελάκια ρυζιού με το φύλλο.
Τοποθετήστε τα ρολά με την πλευρά της ραφής προς τα κάτω.

Για σερβίρισμα

Μπορείτε να χρησιμοποιήστε κάθε είδος ψαριού ωμά, μαγειρεμένα ή κονσέρβες, καθώς και κάθε είδος λαχανικού που νομίζετε ότι θα μπορούσε να σας αρέσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: