Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Μπαλάκια τυριού με μυρωδικά

Υλικά
1/2 κιλό ξινοτύρι
1/4 ανθότυρο
1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένο βασιλικά τριμμένο
1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένη ρίγανη τριμμένη
1 κουταλιά γλυκού πιπέρι άσπρο
1 κουταλιά γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
Επικάλυψη
1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά γλυκού φιστίκι Αιγίνης ψιλοτριμμένο
1 κουταλιά γλυκού αποξηραμένη πιπεριά ψιλοκομμένη


Εκτέλεση
Σε ξεχωριστά πιατάκια βάζουμε το σχοινόπρασο, την πάπρικα, το φιστίκι, και την πιπεριά.
Σε μπόλ βάζουμε τα τυριά και τα ζυμώνουμε με το χέρι και την χωρίζουμε σε τέσσερα κομμάτια. Στο καθένα θα βάλουμε και από ένα συνδυασμό μυρωδικών.
Τα μπαλάκια που θα πλάσουμε θα πρέπει να είναι μικρά το πολύ σε μέγεθος καρυδιού.
Στον πρώτο βασιλικό, κρεμμύδι  και σκόρδο ανακατεύουμε καλά με το τυρί και πλάθουμε μπαλάκια που τα κυλάμε στο πιατάκι με την πάπρικα.
Στο δεύτερο βάζουμε Ρίγανη, κρεμμύδι και πιπέρι ανακατεύουμε καλά με το τυρί και πλάθουμε μπαλάκια που τα κυλάμε στο πιατάκι με το φιστίκι Αιγίνης.
Στο τρίτο βάζουμε Σκόρδο, ρίγανη και πιπέρι ανακατεύουμε καλά με το τυρί και πλάθουμε μπαλάκια που τα κυλάμε στο πιατάκι με το σχοινόπρασο.
Και στο τέταρτο βάζουμε Βασιλικό, πιπέρι και σκόρδο ανακατεύουμε καλά με το τυρί και πλάθουμε μπαλάκια που τα κυλάμε στο πιατάκι με την πιπεριά.

Βάζουμε τα μπαλάκια σε πιατέλα και σερβίρουμε αν θέλουμε με κομματάκια πίτας για σουβλάκια ψημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: