Πέμπτη 18 Ιουνίου 2015

Φιλέτο μπακαλιάρου με μυρωδικά

Υλικά
1 φύλλο λευκού μπακαλιάρου
1 μικρό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
3 – 4 κλαδάκια δενδρολίβανο
1/2 κουταλάκι γλυκού θυμάρι
2 κουταλιές σούπας βούτυρο
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι
10 φύλλα βασιλικού

1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1 κουταλιά σούπας αλάτι χοντρό
2 κουταλιές σούπας γιαούρτι

Εκτέλεση
Καθαρίζουμε τον μπακαλιάρο αν έχει το δέρμα το αφαιρούμε αν θέλουμε τον στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας το κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια και περνάμε με το χοντρό αλάτι.
Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι το σκόρδο, το δενδρολίβανο, και το θυμάρι. Στο τέλος βάζουμε το βούτυρο και το πιπέρι.
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι και λίγο από το βούτυρο με τα μυρωδικά και μόλις κάψει βάζουμε τα κομμάτια φιλέτου (αν είναι με το δέρμα το βάζουμε στην αρχή κάτω).
Μόλις πάρει χρώμα τα γυρνάμε από την άλλη και τα αφήνουμε να μαγειρευτούν για άλλα 3 λεπτά και να πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε τα ψημένα κομμάτια ψαριού και χαμηλώνουμε την φωτιά και βάζουμε στο τηγάνι το γιαούρτι ανακατεύουμε να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε το ψάρι με την σάλτσα και πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό και την πάπρικα.

Σερβίρουμε με πατάτες ή πουρέ πατάτας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: