Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Μπισκότα αμυγδάλου

Υλικά
360 γραμ. αλεύρι αμυγδάλου
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
2 αυγά
1/4 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 κουταλιά σούπας φρέσκο χυμό πορτοκαλιού
1 κουταλάκι γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 250ο.

Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι αμυγδάλου, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Σε ένα ξεχωριστό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τα ασπράδια αυγών μέχρι να αφρίσει και να γίνει σφικτή μαρέγκα.
Σταδιακά προσθέστε στο ασπράδι αυγού, ανάμιξη με το μίγμα αμυγδάλου μέχρι η ζύμη να γίνει παχιά, αλλά λεία.
Ανακατέψτε την βανίλια, το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα βάζουμε κουταλιές από την ζύμη και ψήστε για 15 λεπτά ή έως ότου τα μπισκότα γίνουν ελαφριά καφετιά. Βάζουμε τα μπισκότα σε πιατέλα και πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη πριν από το σερβίρισμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: