Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Γεμιστό καρβελάκι ψωμί με ζαμπόν και τυρί

Υλικά
1 καρβέλι 500 γραμ.
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
200 γραμ. μπέικον σε κύβους
2 κουταλιές σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
250 γραμ. τυρί κρέμα
1 1/2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ

Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C με αέρα. Στρώστε  ένα ταψί με λαδόκολλα.

Κόψτε 4 εκατοστά από την κορυφή του καρβελιού για να σχηματίσετε το καπάκι. Αφαιρέστε την ψίχα από το κέντρο στο καρβελάκι αφήνοντας 1,5 εκατοστά στην άκρη. Κόψτε την ψίχα σε κομματάκια.
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το μπέικον. Μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για 5 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει το μπέικον και το κρεμμύδι να έχει μαλακώσει και αφαιρέστε από τη φωτιά.
Κρατήστε 1 κουταλάκι γλυκού σχοινόπρασο για το γαρνίρισμα. Προσθέστε το υπόλοιπο σχοινόπρασο στο μίγμα μπέικον. Ανακατεύετε και το τυρί κρέμα μέχρι να ενωθούν.
Προσθέστε και το τριμμένο τυρί βάλτε αλάτι και πιπέρι.
Γεμίστε με το κουτάλι το μίγμα στο καρβέλι και σκεπάστε με το καπάκι. Ψήστε για 20 λεπτά ή μέχρι το ψωμί να γίνει ελαφρά φρυγανισμένο.

Ρίξτε στην κορυφή το υπόλοιπο σχοινόπρασο και σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: