Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Παϊδάκια κοτόπουλο στο τηγάνι

Υλικά
1 κιλό παϊδάκια κοτόπουλο
αλάτι-πιπέρι
3 κουταλάκια γλυκού μουστάρδα
1/2 φλιτζάνι λάδι
Χυμό από ένα λεμόνι
1 κουταλάκι γλυκού μέλι
8 πατάτες βρασμένες σε φετάκια
1 κουταλιά σούπας ρίγανη

Αφού έχουμε ξεπλύνει τα παϊδάκια κοτόπουλο τα αλατοπιπερώνουμε.
Παίρνουμε ένα τηγάνι αντικολλητικό το βάζουμε σκέτο στο μάτι και γυρνάμε στο μέγιστο της θερμοκρασίας.
Το αφήνουμε ζεσταίνεται.
Προσθέτουμε το κοτόπουλο, χαμηλώνουμε στο 1/3 της έντασης και σκεπάζουμε.
Αφήνουμε να ψηθεί μέχρι το κοτόπουλο να ξεκολλάει εύκολα από μόνο του. Γυρίζουμε από την άλλη και συνεχίζουμε.
Τα αφήνουμε και ψήνονται, αλλάζοντας πού και πού πλευρά.
Βγάζουμε σε πιατέλα και βάζουμε την άλλη δόση μέχρι να περάσουν από το τηγάνι όλα μετά τα βάζουμε πάλι στο τηγάνι όλα.
Ταυτόχρονα, χτυπάμε σε ένα μπολ το λάδι, τον χυμός λεμονιού, την μουστάρδα και το μέλι. Τα ανακατεύουμε καλά. Όταν είναι ομοιόμορφο το μείγμα, περιχύνουμε με αυτό το κοτόπουλο. Αφήνουμε να το πιεί τα υγρά και να δέση η σάλτσα λιγάκι. Αλλάζουμε πλευρά για να εμποτιστεί το κοτόπουλο απ' όλες τις πλευρές.

Σερβίρουμε με βραστές πατάτες και πασπαλίζουμε με ρίγανη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: