Τετάρτη 24 Ιουνίου 2015

Whiskey σάλτσα για μπάρμπεκιου

Υλικά
1/2 κρεμμύδι τριμμένο
4 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
3/4 φλιτζάνι ουίσκι
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλιά σούπας αλάτι
2 κούπες κέτσαπ
1/4 φλιτζάνι πολτό ντομάτας
1/3 φλιτζάνι ξίδι
1/4 φλιτζάνι σάλτσα Worcestershire
1/2 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1/3 κουταλάκι γλυκού καυτερή πιπεριά

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, και το ουίσκι.
Σιγοβράζουμε για 10 λεπτά, ή μέχρι το κρεμμύδι γίνει διάφανο. Ανακατέψτε το μαύρο πιπέρι, αλάτι, κέτσαπ, πάστα ντομάτας, το ξύδι, σάλτσα Worcestershire, μαύρη ζάχαρη, και καυτερή πιπεριά.

Φέρτε σε σημείο βρασμού. Χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. περάστε τη σάλτσα από σουρωτήρι, αν προτιμάτε μια ομαλή σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: