Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Ορεκτικά ρολάκια κρέπας

Υλικά
150 γραμ. ζαμπόν σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι καρότο σε λεπτές λωρίδες
1 φλιτζάνι κόκκινο πιπέριά σε λεπτές λωρίδες
10 κομμένα φύλα φρέσκο κρεμμυδάκι
2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι
1 κουταλάκι γλυκού μουστάρδα
1 κουταλάκι γλυκού λεμόνι
1 ματσάκι σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
 Αλάτι και πιπέρι

Κρέπες
1 φλιτζάνι Αλεύρι
2 αυγά
1 κουταλάκι γλυκού λάδι
2 φλιτζάνια γάλα

1 Πρέζα αλάτι
Λίγο βούτυρο για το τηγάνι

Εκτέλεση
Με ένα σύρμα χτυπήστε το αλεύρι, τα αυγά και το λάδι. Σταδιακά προσθέστε το γάλα για να αποφύγετε το σχηματισμό σβώλων. Προσθέστε το αλατοπίπερο και αφήστε το για 30 λεπτά να ξεκουραστεί πρέπει να είναι ένας μέτρια αραιός χυλός.
Αλείψτε με βούτυρο ένα τηγάνι αντικολλητικό και τοποθετήστε σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε με κουτάλα μια δόση του μίγματος στο τηγάνι, και γυρνάμε το τηγάνι να πάει ομοιόμορφα στον πάτο ο χυλός.
Μαγειρεύουμε μέχρι τα άκρα αρχίζουν να γίνονται καφέ, στη συνέχεια αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Αφήστε τις να κρυώσουν σε πιάτο και σκεπασμένες με υγρή πετσέτα.
Οι Κρέπες μπορούν να ετοιμαστούν και να διατηρηθούν στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.
Κόψτε κάθε κρέπα στην μέση.
Σε μπόλ βάζουμε 2 κουταλιές σούπας γιαούρτι, την μουστάρδα, το λεμόνι, το σχοινόπρασο ψιλοκομμένο, Αλάτι και πιπέρι.

Σε κάθε κομμάτι μισής κρέπας βάλτε από δύο κομμάτια λαχανικά και 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα. Διπλώνουμε την άκρη της κρέπας σε ρολό αφήνοντας να εξέχουν τα λαχανικά. Σερβίρετε δροσερά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: