Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Γλυκό γιαουρτιού με καφέ και σοκολάτα

Υλικά
3 κρόκοι αυγών
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
2 φλιτζάνια γιαούρτι
1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι δυνατός espresso κρύο
3 πακέτα σαβουαγιάρ (περίπου 40 κομμάτια)
1/2 φλιτζάνι σκούρα τριμμένη σοκολάτα

Εκτέλεση
Σε μπόλ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σφικτή σαντιγί.

Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών και τη ζάχαρη μέχρι να πήξει περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το γιαούρτι και κτυπήστε μέχρι να γίνει ομαλή κρέμα. Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας εσπρέσο και ανακατεύουμε μέχρι να ενωθούν καλά.
Με μέριζα ή κουτάλι γυρνάμε με την σαντιγί να ενωθούν καλά αλλά να μην χάσει τον όγκο της.
Σε ένα μικρό ρηχό πιάτο, προσθέτουμε τον υπόλοιπο εσπρέσο και βουτήξτε κάθε σαβουαγιάρ σε εσπρέσο μόνο για 5 δευτερόλεπτα. Μην τα αφήσετε να μουλιάσουν πολύ θα χαλάσουν. Τοποθετήστε τα εμποτισμένα σαβουαγιάρ στο κάτω μέρος του ένα πυρέξ να σκεπάσουν τον πάτο ώστε να ταιριάζουν καλά.
Απλώστε ομοιόμορφα το 1/2 του μίγματος κρέμας πάνω από τα σαβουαγιάρ.
Πασπαλίζουμε με το μισό της ξυρισμένης σοκολάτας από πάνω. Κανονίστε ένα άλλη μια στρώση σαβουαγιάρ εμποτισμένα και πάνω με το υπόλοιπο μείγμα κρέμας.

Καλύψτε το πυρέξ με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες, έως και 8 ώρες. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε με τις υπόλοιπη τριμμένη σοκολάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: