Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015

Τραγανό ψωμί με σπανάκι, μπέικον, αυγό και σάλτσα

Υλικά
8 λεπτές φέτες μπέικον
20 γραμ. Βούτυρο
2 ματσάκια σπανάκι κομμένο και πλυμένο
4 φρέσκα αυγά
4 φέτες ψωμί

Για την Σάλτσα
 1/4 φλιτζανιού ξίδι λευκό
 6 μπαλάκια μαύρο πιπέρι
 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
 2 κρόκους αυγών
 200 γραμ. βούτυρο λιωμένο

 2 κουταλάκια γλυκού χυμό λεμονιού

Εκτέλεση
Για να φτιάξετε τη σάλτσα αναμίξτε το ξίδι, το πιπέρι και το κρεμμυδάκι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. αφήνουμε να σιγοβράσει και μαγειρεύουμε, για 3-5 λεπτά ή μέχρι το μείγμα να μειωθεί στο μισό. Αφαιρέστε από τη φωτιά και περάστε το μέσα από λεπτό κόσκινο πιέζοντας να βγάλει όλα τα υγρά του.
Τοποθετήστε το μίγμα και τους κρόκους αυγών σε ένα μπολ για μπέν μαρί πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει).
Χρησιμοποιήστε ένα χτυπητήρι για να χτυπήσει ελαφρά, ενώ προσθέτοντας πολύ σταδιακά το λιωμένο βούτυρο, με σταθερή ροή. Χτυπάμε μέχρι να γίνει παχύ και κρεμώδες και αφαιρέστε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνετε.
Προσθέστε το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε να ενωθούν καλά και καλύψτε με αλουμινόχαρτο.
Ζεσταίνετε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε τις φέτες μπέικον και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνει τραγανό. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο.
Λιώστε το βούτυρο σε τηγάνι και προσθέστε το σπανάκι μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά ή μέχρι να μαραθεί το σπανάκι και αλατοπιπερώνετε.
Σε τηγάνι με αρκετό νερό τηγανίζουμε τα αυγά, τα βγάζουμε και τα καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο για να κρατηθούν ζεστά και επαναλάβετε με τα υπόλοιπα αυγά.
Βουτυρώνουμε τις φέτες ψωμί και τις περνάμε από τηγάνι να ψηθούν και από τις δύο πλευρές.
Τοποθετήστε το ψωμί σε πιάτα σερβιρίσματος. Βάλτε μια κουταλιά από  το σπανάκι και μπέικον πάνω από τις φέτες τοστ.
Στην κορυφή βάλτε τα αυγά και περιχύνουμε με τη σάλτσα.

Πασπαλίστε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: