Κυριακή 28 Ιουνίου 2015

Πίτσα πατάτας με αυγά και ζαμπόν

Υλικά
4 πατάτες ξεφλουδισμένες σε κύβους
1/4 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1/4 κουταλάκι γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
2 κουταλιές σούπας φρυγανιά
1/2 φλιτζάνι τριμμένο κεφαλοτύρι
1 κουταλιά βούτυρο λιωμένο
1 φλιτζάνι ζαμπόν σε μικρούς κύβους
1 φλιτζάνι φρέσκο τριμμένο τυρί γκούτα
4 μεγάλα αυγά

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Βράζουμε τις καθαρισμένες πατάτες σε κύβους και όταν κρυώσουν λίγο τις κάνουμε πουρέ.
Βάζουμε τον πουρέ σε μπόλ μαζί με την φρυγανιά το τριμμένο κεφαλοτύρι αλάτι και πιπέρι, το σκόρδο και το κρεμμύδι και το βούτυρο. Ανακατεύουμε καλά και κάνουμε ένα ζυμάρι που το ανοίγουμε σε φύλλο.
Λαδώνουμε ένα ταψάκι ελαφρά και στρώνουμε την πίτα και ψήνουμε για 5 λεπτά στους 200ο .
Αφαιρούμε την πίτα από τον φούρνο και μοιράζουμε επάνω το ζαμπόν, τα αυγά και το τριμμένο γκούντα, πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Ψήνουμε πάλι μέχρι να ψηθούν τα αυγά και να λιώσει το τυρί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: