Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Ζελέ με γεύση καφέ

Υλικά
150 ml κρύο νερό
500 ml δυνατό ζεστό καφέ φίλτρου
50 ml ζαχαρούχο γάλα
3 φακελάκια μαγειρική ζελατίνη σε σκόνη
50 ml Kalua

Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τον καφέ φίλτρου, θυμόμαστε να τον κάνουμε δυνατό (μικρότερη δοσολογία νερού)

Ρίχνουμε το ζεστό νερό σε ένα μπολ και προσθέτουμε τη ζελατίνη. Το αφήνουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε τον ζεστό καφέ, ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το Kalua και ανακατεύουμε καλά. Πάντα όμως απαλά για να μην κάνει η ζελατίνη φουσκάλες.
Ρίχνουμε το μείγμα στο πυρέξ. Δεν χρειάζεται να το αλείψουμε με τίποτα γιατί το ζελέ δεν κολλάει στο πυρέξ.
Το βάζουμε στο ψυγείο και το αφήνουμε για αρκετές ώρες μέχρι να πήξει καλά. Αν το μείγμα μας έχει κάνει αφρό, το βγάζουμε στα 20 λεπτά, αφαιρούμε με ένα κουτάλι την στρώση με τον αφρό στην κορυφή και το ξανατοποθετούμε στο ψυγείο.

Βγάζουμε το ζελέ από το ψυγείο, το κόβουμε σε μικρούς κύβους και σερβίρουμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: