Κυριακή 14 Ιουνίου 2015

Ψωμί με βότανα Volta Koyzina

Υλικά
2 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για κάθε χρήση
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού λευκή ζάχαρη
1 κουταλιά σούπας ξηρή μαγιά
1 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη
1 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1/2 κουταλάκι γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1 πρέζα μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά σούπας τυρί τριμμένο παρμεζάνα
1 φλιτζάνι μοτσαρέλα


Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε μαζί το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, την μαγιά, την σκόνη σκόρδο, την ρίγανη, το θυμάρι, τον βασιλικό και μαύρο πιπέρι. Προσθέστε το βούτυρο και το νερό και ζυμώνουμε καλά.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την βάζουμε σε μια ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική.
Λαδώστε ελαφρά ένα μπολ, τοποθετήστε τη ζύμη στο μπολ, και καλύψτε με ένα υγρό πανί και αφήστε φουσκώσει σε ζεστό μέρος για 20 λεπτά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς C.
Τοποθετείτε την ζύμη σε λαδωμένο ταψί και με το χέρι την ανοίγουμε σε οβάλ πίτα. Βουρτσίστε επάνω με ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τυρί παρμεζάνα και το τυρί μοτσαρέλα.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει. Σερβίρετε ζεστό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: