Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Σνίτσελ κιμά με άσπρη σάλτσα

Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1/2 κουταλάκι γλυκού πάπρικα
1/2 κουταλάκι γλυκού τριμμένο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
Αλάτι και πιπέρι
2 λουκάνικα χωριάτικα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1/2 φλιτζάνι φρυγανιά τριμμένη
2 αυγά
2 κουταλιές σούπας αλεύρι
1 κουταλιά σούπας βούτυρο
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι

2 κουταλιές σούπας γραβιέρα τριμμένη
2 κουταλάκι γλυκού γάλα
1 κουταλάκι γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Ανοίγουμε τα λουκάνικα κατά μήκος και αφαιρούμε το δέρμα από έξω.
Στο μούλτι βάζουμε το κρεμμύδι, τα λουκάνικα, και το σκόρδο και τα χτυπάμε καλά να γίνουν κρέμα.
Σε μπόλ βάζουμε το μίγμα από το μούλτι τον κιμά, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά να ενοποιηθούν.
Σε ξεχωριστά πιάτα βάζουμε το αλεύρι, την φρυγανιά και σε βαθύ πιάτο βάζουμε τα αυγά χτυπημένα.
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι με λάδι να κάψει, και φτιάχνουμε με τον κιμά μπιφτέκια ψιλά στο πάχος που τα περνάμε από το αλεύρι μετά από το αυγό και τέλος από την φρυγανιά.
Τηγανίζουμε μέχρι να πάρει χρώμα γυρνάμε και ψήνουμε και την άλλη πλευρά.
Αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και αφήνουμε σε πιάτο που έχουμε βάλει χαρτί κουζίνας να απορροφήσει το λάδι.
Βάζουμε σε μέτρια φωτιά ένα κατσαρολάκι που μέσα ρίχνουμε το αλεύρι και το βούτυρο.
Ανακατεύουμε για λίγο να ενωθούν κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το γιαούρτι που μέσα έχουμε βάλει το γάλα και έχει αραιώσει ανακατεύουμε να πάρει βράση.
Ρίχνουμε το τυρί ανακατεύουμε καλά και τέλος πιπέρι και τον ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Σερβίρουμε τα σνίτσελ κιμά με την σάλτσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: