Παρασκευή 19 Ιουνίου 2015

Σάλτσα Alfredo

Υλικά
3 κουταλιές σούπας Βούτυρο
2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί Romano
1 κρόκο αυγού
2 κουταλιές ψιλοκομμένος φρέσκος μαϊντανός


Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε νερό, μέχρι να καλυφθεί ο πάτος της και σε υψηλή θερμοκρασία αφήστε την μέχρι το νερό να αρχίσει να εξατμίζεται (στην αρχή με το νερό γίνεται για να βρεθεί στη σωστή θερμοκρασία η κρέμα γάλακτος. Αν βιάζεστε μπορείτε να την παραλείψετε θα πρέπει όμως πολύ προσεκτικά και σιγά να φέρετε σε βρασμό την κρέμα γάλακτος για να μην κόψει).
Μετακινήστε την κατσαρόλα από τη φωτιά όταν λίγες μόνο σταγόνες νερού έχουν μείνει στον πάτο. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και ξαναβάλτε στη φωτιά την κατσαρόλα. Φέρτε σε βρασμό την κρέμα και χαμηλώστε τη θερμοκρασία.
Ανακατέψτε το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, το πιπέρι, το τριμμένο τυρί παρμεζάνα, και το τριμμένο τυρί Romano. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει, και στη συνέχεια αναμείξτε αργά με τον κρόκο αυγού. Σιγοβράζουμε σε μέτρια χαμηλή φωτιά για 3-5 λεπτά.

Προσθέστε τον μαϊντανό στο τέλος, τη σερβίρετε πάνω σε ζυμαρικά ή κοτόπουλο για γαρνίρισμα αλλά και με πατάτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: