Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Κεκάκια με τυρί ζαμπόν και μανιτάρια

Υλικά
200 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1 κουταλιά γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
1 κουταλιά γλυκού αλάτι
1 κουταλιά γλυκού ρίγανη
2 αυγά
150 γραμμάρια γάλα
100 γραμ. τριμμένο γραβιέρα
100 γραμ. τριμμένο ρεγκάτο
1/2 φλιτζάνι ζαμπόν, μπέικον ψιλοκομμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέικιν και το αλάτι.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και το βούτυρο στο μίξερ να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε σιγά σιγά σε δόσεις το αλεύρι χτυπώντας συνέχεια ώστε να ενσωματώνετε καλά το αλεύρι και να μην δώσει στο τέλος στα κεκάκια μας γεύση αλευριού και να γίνει αφράτο.
Προσθέτουμε τα τυριά, το ζαμπόν, το μπέικον και την ρίγανη πάντα ανακατεύοντας.
Μοιράζουμε σε ελαφρά λαδωμένες θήκες για μαφιν ή κεκάκια.

Ψήνουμε στους 180 στον αέρα για 20 έως 25 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: