Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σάλτσα μπάρμπεκιου από τον Big Alex

Η σάλτσα αυτή είναι από τον Big Alex (Αλέκο Αλεξανδρή) από την Ελληνική ταβέρνα Gyro City στην Νέα Υόρκη. Ταιριάζει με κάθε ψητό στα κάρβουνα ή το γκριλ.

Υλικά
2 κούπες κέτσαπ
2 φλιτζάνια σάλτσα ντομάτας
1 1/4 φλιτζάνια καφέ ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνια ξίδι από κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι πετιμέζι
2 κουταλιές σούπας Βούτυρο
1/2 κουταλάκι γλυκού σκόνη σκόρδου
1/2 κουταλάκι γλυκού κρεμμύδι σε σκόνη
1/4 κουταλάκι γλυκού σκόνη τσίλι
1 κουταλάκι γλυκού πάπρικα

1/4 κουταλάκι γλυκού κανέλα
1/2 κουταλάκι γλυκού πιπέρι καγιέν
1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι γλυκού χοντροκομμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε μαζί την κέτσαπ, σάλτσα ντομάτας, την μαύρη ζάχαρη, το ξύδι, το πετιμέζι και το βούτυρο.
Πασπαλίστε με τη σκόνη σκόρδου, το κρεμμύδι σε σκόνη, το τσίλι, την πάπρικα, την κανέλα, το πιπέρι καγιέν, το αλάτι και το πιπέρι.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά. Για παχύρευστη σάλτσα, σιγοβράστε ποιο πολύ ώρα, και για λεπτότερο παχύρευστη χρειάζεται λιγότερο χρόνο.
Η σάλτσα μπορεί επίσης να αραιωθεί χρησιμοποιώντας λίγο νερό αν χρειαστεί.

Βουρτσίστε με την σάλτσα επάνω σε οποιοδήποτε είδος κρέατος κατά τα τελευταία 10 λεπτά του μαγειρέματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: