Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Η σαλάτα του Volta Koyzina

Υλικά
2 καρότα
2 μικρά αγγούρια
1 κολοκυθάκι
1 ξερό κρεμμύδι
1 πιπεριά κέρατο κόκκινη
1 πιπεριά κέρατο κίτρινη
2 ξυνόμηλα
1/2 φλιτζάνι τριμμένη στο χοντρό κεφαλογραβιέρα
½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο


Για τη σάλτσα
2 κουταλιές σούπας στραγγιστό γιαούρτι
30 ml χυμός λεμονιού
1/2 κουταλάκι γλυκού κύμινο σκόνη
1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
1/2 κουταλάκι γλυκού καπνιστή πάπρικα
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση
καθαρίζουμε τα αγγούρια, το κολοκύθι, τα κρότα και με τον γδάρτη τα κόβουμε σε φλοίδες, τι βάζουμε την μία πάνω από την άλλη και τις κόβουμε με το μαχαίρι σε ψιλές λουρίδες.
Καθαρίζουμε το μήλο και το ψιλοκόβουμε σε ψιλές λουρίδες.
Κόβουμε τις πιπεριές σε ψιλές λουρίδες και το κρεμμύδι σε ψιλές φέτες. Σε ένα μπόλ βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.

Σάλτσα
Σε ένα μέτριο μπολ βάζετε όλα τα υλικά, εκτός από το ελαιόλαδο, και τα χτυπάω καλά με το σύρμα μέχρι να γίνουν ένα ενιαίο μείγμα. Χωρίς να σταματήσω το χτύπημα προσθέτω λίγο-λίγο το λάδι, μέχρι να φτιάξετε μια σάλτσα λεία και πυκνή σαν μαγιονέζα.

Περιχύνετε τη σαλάτα με τη σάλτσα την τελευταία στιγμή, αλατοπιπερώνετε κατά βούληση και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: