Δευτέρα 22 Ιουνίου 2015

Μίνι μπιφτέκια τραχανά

Υλικά
1 1/4 φλιτζάνια μαγειρεμένο τραχανά στραγγισμένο
2 μεγάλα αυγά χτυπημένα
1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
1/4 φλιτζάνι τριμμένο τυρί παρμεζάνα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
1 κουταλιά σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι γιαούρτι


Εκτέλεση
Βράζουμε σε νερό τον τραχανά για 2 λεπτά μέχρι να μαλακώσει αλλά να μην διαλυθεί και στραγγίζουμε.
Ανακατεύουμε τον τραχανά σε θερμοκρασία δωματίου, τα αυγά, και το αλάτι σε ένα μπολ.
Ανακατεύετε το σχοινόπρασο (αλλά κρατάμε περίπου 1 κουταλιά της σούπας για γαρνίρισμα), το τυρί και το σκόρδο.
Προσθέστε την φρυγανιά, ανακατεύουμε, και αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά, ώστε τα ψίχουλα να απορροφήσουν ένα μέρος της υγρασίας. Κάντε μικρά μπιφτέκια με τα χέρια σας.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά. Βάζουμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσουν, γυρνάμε τα μπιφτέκια και ψήνουμε για 4 λεπτά και από την άλλη πλευρά.

Σερβίρουμε με γιαούρτι και το υπόλοιπο σχοινόπρασο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: