Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Κρύος Café Latte με σαντιγί και κανέλα

Υλικά
2 ζελατίνες
1/2 φλιτζάνι ζεστό νερό
3/4 φλιτζάνι συν 3 κουταλιές της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη
8 κουταλάκια γλυκού στιγμιαίο καφέ σε κόκκους
3 φλιτζάνια ζεστό γάλα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση
Βάζουμε την ζελατίνη σε κρύο νερό σε ένα μπολ αδειάζουμε το κρύο νερό βάζουμε το ζεστό και ανακατεύουμε μέχρι η ζελατίνη διαλυθεί. Προσθέστε 3/4 φλιτζάνι ζάχαρη και τον καφέ σε
κόκκους ανακατεύουμε μέχρι καφές και η ζάχαρη να διαλυθεί.
Ανακατέψτε το ζεστό γάλα. Ρίξτε σε 6 ατομικά κύπελλα και βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, με τις υπόλοιπες 3 κουταλιές σούπας ζάχαρη και την κανέλα σε ένα μπολ μέχρι να γίνει σφικτή σαντιγί. Βάζουμε σε κάθε κυπελάκι με τον καφέ κρέμα κανέλας, πασπαλίζουμε με επιπλέον κανέλα, αν θέλετε. Σερβίρετε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: