Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Μύδια με κρασί

Υλικά
500 γραμ. Μύδια καθαρισμένα
1 κιλό μύδια με το κέλυφος τους
1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
2 κουταλιές σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ποτηράκι λευκό κρασί
1 ψιλοκομμένη καυτερή πιπεριά
2 κουταλιές σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τα μύδια, αφαιρείτε τα «γένια» τους και τα στραγγίζετε. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαραθούν.
Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε την καυτερή πιπεριά. Μαγειρεύετε για λίγα λεπτά τη σάλτσα.
Προσθέτετε τα μύδια και λίγο νερό. Τα βράζετε για 4 λεπτά. Πετάτε όσα δεν ανοίξουν στο βράσιμο.
Τέλος, προσθέτετε το μαϊντανό ρίχνετε αν χρειάζεται λίγο αλάτι και ανακατεύετε.

Πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, αφήνετε τα μύδια να μαγειρευτούν για 1 -2 λεπτά ακόμα και τα σερβίρετε ζεστά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: